На Прикарпатті встановили собачі вбиральні за три тисячі гривень

16 Серпня 2019

Дій активно! Живи позитивно!

Проблема прибирання за чотирилапими друзями сьогодні є особливо актуальною для міст і містечок. Адже їхні власники нерідко вигулюють тварин на дитячих майданчиках, в скверах тощо. Тож біля входів у міський парк імені Тараса Шевченка, що в Івано-Франківську, встановили три собачі вбиральні.

– До речі, це перші такі вбиральні, встановлені на Прикарпатті, – розповідає Руслана Василюк, директор комунального підприємства «Центр розвитку та рекреацій», до складу якого входить і міський парк. – Власне, сама вбиральня складається з трьох частин: верхня – це знак, на якому зображений песик. Це такий своєрідний вказівник для людей, які вигулюють собак, що саме тут вони зможуть взяти спеціальний пакет, щоб прибрати за тваринкою. Друга частина вбиральні – це невеличкий ящик, в якому є широка трубка, на котру намотані пакети. Тож господар може взяти пакет, щоб зібрати собачі екскременти. А тоді – викинути у ящик, який є третьою частиною вбиральні.

Висота туалету становить метр 20 сантиметрів, тому вийняти пакетик зможуть і дорослі, і підлітки, які також часто гуляють з собаками. Люди щиро радіють новинці.

– Раніше мені постійно було вкрай незручно, коли  після моєї собаки залишалися екскременти на алеях, біля кущиків, – каже Оксана Шпаковська, власниця Аліки, німецької вівчарки. – Тому тепер радію, що можу відразу прибрати після свогособаки. Дуже добре, що є така можливість.

Найближчим часом ще дві такі вбиральні мають встановити на вулиці Молодіжній біля майданчика для вигулу собак.

– Туалети купуємо за кошти комунального підприємства, – каже пані Руслана Василюк. – Вартість однієї собачої вбиральні коштує три тисячі гривень. Радує те, що люди з розумінням ставляться до цього, і таким чином майданчики, парк стануть чистішими.

Ксенія Фірковська

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, олександр шевченко, конкурси