Зеленський вимагає звільнення скандального генерала

29 Липня 2019

Президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою звільнити очільника управління поліції Дніпропетровської області Віталія Глуховерю після інциденту з затриманням патрульних.

Про це повідомляється на сторінці глави держави у Facebook.

Так, глава держави закликав очільника Державного бюро розслідувань Романа Трубу забезпечити прозоре розслідування інциденту з затриманням патрульних спецпідрозділом КОРД. Також Зеленський звернувся до Авакова з вимогою звільнити Глуховерю з займаної посади.

«Я вимагаю від міністра внутрішніх справ пана Арсена Авакова негайного звільнення громадянина Глуховері з займаної посади, а від голови ДБР пана Романа Труби чекаю швидкого та безкомпромісного розслідування за оприлюдненими фактами», - йдеться в заяві.

Віталій Глуховеря, звільнення якого вимагає Володимир Зеленський, заявив про готовність надати необхідну інформацію для проведення розслідування його поведінки.

«Я готовий надати будь-яку інформацію для проведення об'єктивного розслідування цього інциденту», - написав генерал.

Потім поліцейський начальник почав виправдовуватися.

«Коли це сталося, особисто вислухав сторони конфлікту і був готовий для прийняття рішення про притягнення до відповідальності винного. Однак мене запевнили про вирішення конфлікту. Зараз надам свідчення та пояснення по цій справі слідчим. Вважаю справою честі розібратися в ситуації!» - заявив Глуховеря.

Нагадаємо, раніше Держбюро розслідувань повідомило, що відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення влади і службових повноважень начальником поліції в Дніпропетровській області Віталієм Глуховерею.

Приводом стало опубліковане напередодні відео, на якому зафіксовано, як у вересні минулого року патрульні поліцейські зупинили Range Rover за порушення правил дорожнього руху. За кермом автомобіля знаходився водій Глуховері, який, ймовірно, подзвонив йому, після чого патрульних поліцейських затримали співробітники спецпідрозділу «КОРД».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП, президент, володимир зеленський, арсен аваков, генерал-майор, звільнення, скандал, поліція