Без кредитів та капіталу, або як прості українці стають мільйонерами

15 Липня 2019

Українці знайшли легкий спосіб заробітку, не покидаючи межі рідної країни. Так на Хмельниччині люди заробляють і стають мільйонерами на зборі лікарських трав.

Такий спосіб заробітку вони практикують десятиліттями, -  пише «Сьогодні».

«Збираю все потроху. Мальви продаються десь по 200 гривень, календула, напевно, буде коштувати близько 80 гривень», – розповідає збиральниця Тамара Скотникова.

На продаж вона висаджує мальви, календулу, мелісу. Однак сушить не тільки трави, але й ягоди, наприклад, бузину.

«І тисячу гривень, і дві, і п'ять тисяч можна заробити. Також є мальви, ми всього потроху садимо», – розповідає Тамара Скотникова.

Покупці зважують траву і ягоди і відразу розраховуються.

«Вартість кілограма сухої бузини – 45 гривень. Ми її закуповуємо у людей», – розповідає директор одного із закупівельних підприємств.

Віктор Лободовський привіз здавати 80 кг кропиви. Збирав її біля лісу. Заробив 500 гривень.

«Звичайно, задоволений, а чим би я ще займався, нічим займатися більше», – говорить житель Старої Ушиці Віктор Лободовський.

За 27 кілограмів квітів ромашки, липи і мальви дають понад 3 тис. гривень. Найдорожчі – сухі трави. Часто люди привозять свіжі. Тоді їх роботодавці сушать на спеціальних стелажах, а потім пресують.

Далі ці трав'яні кубики складають у величезні мішки. Зашивають і підписують. А потім надсилають на заводи, які роблять з трав крем, лікувальні настоянки і чаї. Деякі українські квіти їдуть за кордон. Підприємець Микола Прудиус запевняє: мільйони гривень лежать в українців під ногами.

«Офіційно наші доходи з податкової звітності в межах 3 млн гривень на трьох фізичних осіб, оформлених підприємцями. З цих доходів ми виплачуємо людям в середньому за рік 1,2-1,5 млн гривень», – розповідає підприємець Микола Прудиус.

Прибуток можна отримати не тільки, здаючи кожну траву окремо. Непогано йде і чай. Якщо правильно змішати квіти ехінацеї, мальви, липи, листя смородини і малини, вийде ароматний підбадьорливий лікувальний напій.

Микола Прудиус сподівається, що травами зацікавиться більше селян і фермерів і вони почнуть вирощувати їх цілими плантаціями. Тоді Україну можна буде називати Меккою лікарської рослини, а люди зрозуміють: непогано заробляти можна не тільки за кордоном, але і на власному городі.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, українці, гроші, заробітчани