«Укрпошта» більше не доставлятиме пенсії?

11 Липня 2019

З 1 січня 2020 «Укрпошта» не доставлятиме пенсії у зв’язку з поточним збитковим тарифом, заявив  глава компанії Ігор Смілянський.

 Аби цього не сталося, уряд має схвалити новий тариф або ж винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер – пише 24 канал.

З відповідним відкритим листом глава «Укрпошти» звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, віце-прем’єра Павла Розенка, міністра соцполітики Андрія Реви та глави Пенсійного фонду Євгенія Капінуса.

Смілянський назвав 2 шляхи розв’язання проблеми:

  1. Схвалити новий тариф на розповсюдження пенсій, який ще в листопаді 2017 року був затверджений Міністерством інфраструктури та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України «і з того часу торпедується Міністерством соціальної політики».
  2. Винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер, і нехай ринок сам вирішить, скільки коштує ця послуга.

«Доставка пенсій, як і доставка газет, не входить до переліку обов’язкових поштових послуг (…), і вони можуть надаватися Національним оператором поштового зв’язку на ринкових умовах. Але ще раз – на ринкових умовах, визначених на відкритому тендері, а не з регульованим тарифом чи виписаною під один банк постановою», – наголосив керівник «Укрпошти».

«Листоноші тому й не отримували у попередні періоди гідну заробітну плату, що їхня праця з доставки пенсій не цінувалася та не оплачувалася державою», – додав він.

За словами Смелянського, пенсійний тариф залишається незмінним з 2004 року, незважаючи на зростання мінімальної зарплати, вартості пального тощо.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, укрпошта, пенсії