Клімкін пояснив, за яких умов Путін звільнить українських моряків

10 Липня 2019

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що найближчим часом 24 військовополонених українських моряка, які незаконно утримуються у РФ, будуть звільнені, але не просто так.

24 військовополонених українських моряка, які незаконно утримуються в РФ, будуть звільнені найближчим часом. В обмін на це президент РФ спробує отримати якомога більше політичних преференцій, пише Українська правда.

Таку точку зору висловив міністр іноземних справ Павло Клімкін в ефірі програми «PRIME:Муждабаєв» на телеканалі ATR.

«Я впевнений, що їх (військовополонених моряків - ред.) звільнять, при чому найближчим часом», – заявив він.

«Але для Путіна важливо вирішити це питання, це моя особиста думка, – в контексті саміту G7, в контексті того, що будуть зустрічі щодо Донбасу, можливо в нормандському форматі. Він спробує це використати саме в цьому контексті. Також, звичайно, для нього дуже важливо, щоб у Європі солідарність з приводу санкцій зменшувалася. Він буде бити на кінець року. <...> Путіну абсолютно паралельно, хто тут сидить (російські ув'язнені в Україні – ред.). Його це не цікавить. Його цікавить отримання кращого положення для підняття ставок», – пояснив Клімкін.

«Я неодноразово говорив, що він використовує хлопців (військовополонених моряків – ред.) як розмінну монету. <...> Його кінцева мета – санкції і визнання Росії як країни, яка потрапляє в «нормальність». А друге - це воля дій і можливість діяти в Україні на розкол і федералізацію», – додав міністр.

Читайте також:

Московський суд продовжив арешт для захоплених українських моряків

 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, моряки, володимир путін, росія