Суд дозволив чоловіку легально закупляти марихуану кілограмами

4 Липня 2019

Жителю Канади дозволили купувати медичну марихуану кілограмами, оскільки більш суворі обмеження порушують його конституційні права.

Відповідне рішення ухвалив федеральний суд країни, повідомляє Я і закон із посиланням на CBC News.

Аллан Харріс має дозвіл від лікаря на прийом до 100 грамів марихуани в день, однак за законом він не міг мати при собі більше, ніж 150 грамів. За словами чоловіка, це сильно збільшувало його витрати, а також обмежувало можливість подорожувати: він не міг відлучатися з дому більш ніж на півтора дня і переплачував за доставку маленьких порцій.

В результаті суд став на бік чоловіка. У постанові говориться, що Харріс по суті несправедливо опинився під домашнім арештом. Це сталося через неадекватно низького для його випадку обмеження за загальним обсягом канабісу. Канадцеві дозволили закуповувати і завжди мати при собі відразу десять денних порцій – тобто кілограм марихуани.

Суддя при цьому зазначив, що дозволене для нього кількість канабісу «екстраординарно високе», але підкреслив, що визначення дози – це «справа професіоналів, а не суду». Видання зазначає, що великий обсяг зазвичай дозволений людям, які використовують рослину в тому числі в приготуванні їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сморідна» епопея: Луцька мерія заявила у прокуратуру на «Біо ПЕК»

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, марихуана, курйози, Курйози