Твій корисний сніданок
Яйця на сніданок – це чудово, і такі сніданки можна урізноманітнити.
Ще один спосіб приготувати яєчний сніданок – приготувати яйця Бенедикт. Це дуже популярна страва у Америці та Європі, яка міцно закріпилася у багатьох українських ресторанах, ідеться на сайті Євгена Клопотенка.
Пропонуємо приготувати її вдома, тим паче, це дуже й дуже просто.
Cкладові
2 яйця
1 цибуля
50 г бекону
2 тости
50 г вершкового масла
1 ст. л. оцту
Для соусу «Голандез»
65 г вершкового масла
3 яєчних жовтки
1 ч. л. води
1 ст. л. лимонного соку
Покроковий рецепт
Дрібно наріжте цибулю, бекон наріжте невеликими брусочками.
У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння, зменште вогонь і влийте туди оцет. Розмішайте воду, зробивши воронку. Акуратно розбийте в воронку води яйце, трохи перемішайте і варити 2-3 хвилини. Дістаньте шумівкою і викладіть на щільне паперовий рушник, щоб вода вбралася.
На пательні розтопіть вершкове масло і підсмажте тости. Цибулю обсмажте з беконом.
Приготуйте голландський соус. Поставте каструлю на парову баню – на каструлю з водою поставте миску, щоб вона не торкалася води. У миску покладіть 65 г вершкового масла, розтопіть його, помішуючи віночком, і посоліть. В окремій мисці збийте яйце і тонкою цівкою влийте яйце в масло, збийте і додайте лимонний сік.
Сформуйте страву: на тости викладіть бекон з цибулею, зверху яйце і полийте соусом голландез.
Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.