Зеленський розказав, як його можна відправити у відставку

6 Червня 2019

На сайті президента Володимира Зеленського з’явилася відповідь на петицію про його відставку. Вона вже набрала понад 60 тисяч голосів із необхідних 25 тисяч.

Про це пише ТСН.

«Кожен свідомий і відповідальний громадянин знає, що Конституція України чітко визначає умови, за яких президент країни має залишити свою посаду. Їхній перелік зазначений у статті 108 Основного Закону нашої з вами держави. Отже, «повноваження президента України припиняються достроково у разі: 1) відставки; 2) неспроможності виконувати свої повноваження за станом здоров'я; 3) усунення з поста в порядку імпічменту; 4) смерті», - нагадав Зеленський.

Президент зазначив, що з посади, відповідно до пунктів 1, 2 та 4, піти не може.

«З об’єктивних і, сподіваюся, зрозумілих вам причин залишити свою посаду відповідно до пунктів 1, 2 та 4 я не можу. По-перше, я не можу знехтувати волею 73% виборців, які взяли участь у голосуванні у другому турі виборів президента України та підтримали мою кандидатуру. По-друге, я, звісно, втомлююсь (особливо у старому офісі з привидами комунізму в шафах), але в цілому непогано почуваюся. І планую й надалі підтримувати добру фізичну форму», - зазначив Зеленський.

Він підказав, яким чином його можна звільнити.

«З іншого боку, хочу запропонувати вам вимагати у народних депутатів України якомога швидшого голосування за проект закону «Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)», який був поданий мною до Верховної Ради 29 травня цього року. Підтримка народними обранцями цього законопроекту, яким я починаю боротьбу за зняття недоторканності з усіх без винятку посадовців та процес жорсткого очищення влади від старих корумпованих політиків, дасть змогу вам домагатися моєї відставки у законний, а головне – реальний спосіб», - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, на сайті президента також є петиція на підтримку президента Зеленського. І вона також набрала необхідні 25 тисяч голосів. Автор петиції вважає, що відставки глави держави прагнуть корупціонери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували звинувачення у плагіаті з промови Порошенка

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, суспільство, володимир зеленський, політика, відставка