Зеленський хоче, щоб закон про «урізання» своєї недоторканності нардепи розглянули поза чергою

3 Червня 2019

Президент України Володимир Зеленський направив спікеру парламенту Андрію Парубію лист з проханням невідкладно розглянути законопроект № 7203 про обмеження депутатської недоторканності.

Про це заявив представник глави держави в парламенті Руслан Стефанчук під час засідання погоджувальної ради парламенту 3 червня, пише 112.ua.

«Минулого тижня президентом України на виконання своїх обіцянок було внесено до ВРУ законопроект про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент) під № 10340. Крім цього, президент України надіслав листа на ім’я голови ВРУ з проханням невідкладно розглянути проект закону про внесення змін у статтю 80 КУ щодо недоторканності народних депутатів № 7203», – сказав Стефанчук.

Він додав, що минулого тижня президент зареєстрував у парламенті законопроект про виборчі права військовослужбовців. «Я хочу звернутися з проханням, з тим, щоб усі ці питання, вони вимагають позачергової підготовки і розгляду та визначені президентом як невідкладні. Тому дуже прошу знайти можливість співпраці щодо цих законопроектів».

Зі свого боку, спікер парламенту Андрій Парубій запевнив: «Звичайно, всі законодавчі ініціативи президента, визначені як невідкладні, ми будемо розглядати в сесійній залі».

Нагадаємо, Верховна Рада восени 2017 року зробила перший крок назустріч зміненню Конституції щодо обмеження депутатської недоторканності. Депутатський і президентський (авторства Петра Порошенка) законопроекти направили до КСУ понад 300 голосами народних обранців. Документи відрізняються тільки тим, що, згідно з президентським, зміни набирають сили з початку 2020 року, а згідно з депутатським – наступного дня після офіційного опублікування. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир зеленський