Хто отримає найбільше голосів у новому парламенті: прогнози

22 Травня 2019

Відомий український журналіст Роман Шрайк змоделював можливу кількість депутатських мандатів, які можуть отримати політичні партії на дострокових парламентських виборах.

Про це повідомляє UAportal.

Зокрема, на своєму каналі в месенджері Telegram «Вибори-2019» блогер показав два варіанти. Перший передбачає збереження діючої виборчої системи, другий – враховує зміни в законодавство з подальшою ліквідацією «мажоритарки» та зниженням прохідного бар'єру до 3%.

Кейс №1 передбачає, що «Слуга народу» за списками може провести 131 депутата, «Опозиційна платформа – За життя» – 31 нардепа, БПП – 26 «штиків», «Батьківщина» – 22 парламентаріїв, «Сила і честь» – 15 законодавців.

Також, зазначає Шрайк, 199 мандатів розподіляться по мажоритарних округах.

Кейс №2 фактично перетворює «Слугу народу» в монополіста, партія має шанси отримати 228 мандатів і сформувати коаліцію на базі власної політичної сили. Решта значно відстає – «За Життя» – 54 депутата, БПП і «Батьківщина» – 46 і 38 осіб, «Сила і честь» – 26 нардепів, «Голос» Вакарчука – 24 парламентарія, а «Радикали» і «Опозиційний блок» - по 17 законодавців.

За даними опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного з 16 по 21 травня, до нового українського парламенту пройдуть наступні партійні проекти – «Слуга народу», за який готові віддати свої голоси 43,8% виборців, «Опозиційна платформа – За життя» з показником 10,5%, Блок Петра Порошенка з результатом 8,8%, а також «Батьківщина» і «Сила і честь» – 7,3 і 5,1% відповідно.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори 2019, вру