У суді сказали своє слово у справі про зловживання Ющенка

8 Травня 2019

Солом'янський районний суд Києва відмовився скасувати постанову Національного антикорупційного бюро про закриття кримінальної справи про можливе зловживання владою або службовим становищем колишнім президентом Віктором Ющенком.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

Згідно з матеріалами, громадянин (ім'я не вказується) подав скаргу на постанову НАБУ про закриття цієї справи.

У скарзі зазначено, що 28 серпня 2018 року старший детектив НАБУ закрив справу, яка розслідувалася за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу, у зв'язку з відсутністю в діях Ющенка складу кримінального злочину.

Позивач просив суд скасувати постанову детектива через його незаконність, оскільки, на його думку, дії Ющенка, які розслідують у цьому кримінальному провадженні, містять формальний склад державного злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Скаржник вважає, що в порушення вимог закону україни «Про Службу безпеки України», а також закону «Про вищу освіту» Ющенка собі, а також наступним президентам незаконно надав повноваження призначати ректора Національної академії СБУ за поданням голови СБУ.

Також він вважає, що детектив у постанові про закриття кримінального провадження посилається пункт 42 Положення про проходження військової служби військовослужбовцями Служби безпеки, затвердженого указом Президента від 27.12.2007 №1262/2007, що, на його думку, не тільки незаконно, але й є фактичним приховуванням діяння, що містить ознаки тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу.

16 квітня суд розглянув скаргу і відмовив у її задоволенні.

Читайте також:

Прокуратура хоче притягти Порошенка на допит силоміць

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, віктор ющенко, суд, набу