Війна на Сході України очима луцького ветерана, який пройшов Другу світову (відео)

Якими нинішні події на Сході постають в очах людей, яких першими почали іменувати «ветерани», які вижили у наймасштабнішій війні в історії людства – Другій світовій. 

Що таке війна? Це коли хочеш заплакати, а сліз уже немає… Це коли п’єш уранці з бойовим товаришем чай, а в обід дізнаєшся, що він загинув... Це коли твоя церква розмірковує, чи правильно допомагати солдату, який воює зі зброєю в руках, у той час як грішні продають своє майно і, ризикуючи життям, везуть продукти, медикаменти і теплі речі на фронт... Це коли їдеш додому і годину стоїш у формі з піднятою рукою на трасі і ніхто не зупиняється. А ти в цей час думаєш: а чи варто далі воювати або нехай ці люди на власні очі побачать, що таке війна?.. Це коли до горла підступають сльози, коли чуєш від дворічної донечки: «Тату, приїжджай!..» Це коли ковтаєш власну кров, та все ж не здаєшся…

Так бачать війну воїни, які відстоюють Україну на Донбасі, ветерани АТО і ООС. А якими нинішні події на Сході постають в очах людей, яких першими почали іменувати «ветерани», які вижили у пеклі наймасштабнішої війни в історії людства – Другої світової.  Дивіться у сюжеті «Т1.ua – Твій портал».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство