«Дівоча пам’ять»: американка за ніч забуває події попередньої доби

3 Травня 2019

Спогади щодоби «форматуються» у голові юної американки…

У США у 16-річної мешканки штату Північна Кароліна на ім’я Кейтлін Літтл лікарі діагностували розлад під назвою «антероградна амнезія», через який у неї не можуть формуватися нові спогади. Про це пишуть «Факти» із посиланням на Fox8.

Річ у тому, що всю нову інформацію, яку дівчина отримує протягом дня, наступного ранку вона просто забуває. Отже, Кейтлін пам’ятає про своє давнє та недавнє минуле, а ось нові спогади в її голові просто не відкладаються. Вона прокидається і не в стані пригадати, який сьогодні день тижня, які заняття їй необхідно відвідати і навіть як відчинити дверцята фургона, придбаного її сім’єю понад рік тому.

Це відбувається через те, що щоночі уві сні мозок Кейтлін стирає всі спогади, які вона накопичила за минулий день. Поки що лікарі ніяк не можуть упоратися із цією ситуацією і знайти вирішення проблеми. 

А почалося усе в жовтні 2017 року, коли ще 14-річна Кейтлін брала участь у бігу по пересіченій місцевості і випадково отримала удар у голову від члена своєї команди. Батьки відвезли її в госпіталь, де було діагностовано струс мозку. Лікарі пообіцяли, що за три тижні пам’ять дівчини повернеться до норми.

Але минуло вже півтора року, а «об’єму» пам’яті Кейтлін вистачає тільки на найближчі 12 годин. Наступного дня відбувається повне перезавантаження, і дівчина знову повертається в той жовтневий день 2017-го. Школярка живе у такому собі закільцьованому «дні бабака»... Зараз вона бере участь у новому експериментальному лікуванні в одному з медцентрів штату Техас. Його автори вважають, що допоможуть Кейтлін відновити нормальну роботу пам’яті.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, сша