Порошенко не піде на дострокові парламентські вибори

24 Квітня 2019

Чинний президент Петро Порошенко не буде вимагати проведення дострокових виборів до парламенту, оскільки ситуація, яка нині склалась у владі, є «дуже небезпечною».

Про це в ефірі Громадського заявила депутатка від БПП, голова комітету з податкової та митної політики парламенту Ніна Южаніна.

На питання ведучого, чи не було б команді Порошенка вигідно після його програшу використати активний електорат для проведення парламентських виборів, вона відповіла:

«Як сказав Петро Олексійович, ми готові піти і на дочасні вибори, і на строкові... Але в нас немає такої позиції точно, тому що зараз як раз такий період великої турбулентності, великої відповідальності фінансової за своїми зобов'язаннями... Тому Петро Олексійович оцінює цю ситуацію дуже небезпечною — дострокових парламентських виборів...»

«І зараз треба зберегти цю стабільність, щоб і уряд працював, і парламент надав можливість зрештою, новому президенту з його командою хоча б щось озвучити з дій, які плануються», — наголосила Южаніна.

Раніше стало відомо, що міністри та віце-прем’єри, призначені за квотою фракції «Блок Петра Порошенка», залишаться на своїх посадах: під час зустрічі з депутатами БПП і урядовцями Петро Порошенко закликав їх залишатися.

Нагадаємо, Порошенко після програшу на президентських виборах заявив, що не йде з політики і анонсував, що балотуватиметься на наступних президентських виборах.

Нагадаємо, Петро Порошенко програв вибори шоумену Володимиру Зеленському. Різниця між Зеленським і Порошенком понад 48% голосів. На виборах президента у другому турі явка виборців склала 62,07%. Для порівняння у першому турі явка виборців становила 62,8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звернення Порошенка після заяви Кремля про видачу паспортів РФ жителям окупованого Сходу України (відео)

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, вибори, петро порошенко, політика