Прокуратура викликає на допит оточення Порошенка

22 Квітня 2019

Генеральна прокуратура України викликає на допит колишнього голову Адміністрації Президента Бориса Ложкіна, заступника голови Адміністрації Олексія Філатова і екс-голову Нацбанку Валерію Гонтареву. Прокуратура вручить їм підозру по справі Курченка.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Чиновників викликали у зв'язку з розслідуванням злочинів бізнесмена Сергія Курченка. Також на допит викликають керуючого директора ICU Костянтина Стеценка і колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського.

«ГПУ викликає вищевказаних осіб також для вручення підозри», - сказано в повідомленні.

Як повідомило Громадське, наприкінці березня Генеральна прокуратура спростовувала інформацію про повідомлення підозр колишньому голові Адміністрації Президента Борису Ложкіну, заступнику голови Адміністрації Олексію Філатову і екс-голові Нацбанку Валерії Гонтаревій у причетності до злочинів бізнесмена Сергія Курченка.

Раніше генпрокурор повідомив, що ГПУ завершила розслідування справи Курченка. «Молодоолігарху»-втікачу закидають розкрадання 18,1 млрд гривень.

Нагадаємо, Курченко залишив Україну після втечі Януковича у 2014 році. У його справі конфіскували Одеський нафтопереробний завод, а екс-керівників Одеського НПЗ оголосили в розшук. 22 квітня 2017 року колишнього заступника генерального директора з постачання Одеського НПЗ заарештували. А СБУ заявила про затримання ключового свідка у справі Курченка про розкрадання грошей Нацбанку України під його «керівництвом».

У січні 2018-го Al Jazeera повідомила, що Курченко продав українським олігархам право на гроші Януковича.

У березні у ГПУ заявили про завершення розслідування у справі Курченка.

Під час розслідування справи Курченка були встановлені десятки осіб, які брали участь у роботі його злочинного угруповання.

На сьогодні підозру оголосили 98 особам, у тому числі 12 вищим посадовим особам центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 керівникам обласних державних адміністрацій, 14 співробітникам керівного складу державних підприємств.

42 людини вже пішли під суд, ухвалено 27 обвинувальних вироків.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, прокуратура, фінанси, Корупція