УПЦ МП повинні перейменувати, вказавши приналежність до Росії - Конституційний суд

20 Квітня 2019

Конституційний суд України відкрив провадження щодо закону, який зобов'язує УПЦ МП вказувати в назві свою приналежність до Росії.

 Таке подання направили 49 депутатів. Про це написали на сайті Конституційного суду.

Колегія суддів КС України відкрила конституційне провадження у справі УПЦ МП. Здійснюється підготовка справи до розгляду на пленарному засіданні Великої Палати Верховного Суду.

Депутати від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський, Олександр Долженков та Василь Німченко – зазначені уповноваженими за дорученням. Вони звернулися до Конституційного суду ще 18 січня 2019 року.

Нардепи вимагають визнати неконституційним закон «Про внесення зміни до статті №12 Закону України"» щодо назви релігійних організацій, які є частиною релігійних угрупувань, а їх управління знаходиться за межами України. В державі, яка законом визнана, як та, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала частину території.

«Положення закону спрямовані на втручання держави в церковні справи, а також порушуються конституційні права громадян. А саме право на свободу світогляду та віросповідання в розрізі права на безперешкодне ведення релігійної діяльності», – пояснюють депутати.

Також вони зазначають, що голосування за вказаний законопроект відбулося з порушенням Конституції на засіданні Верховної Ради.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, російська православна церква, конституційний суд, релігія