Українці підписують петицію про перенесення виборів

18 Квітня 2019

2050 українців вже підписали петицію, розміщену на сайті Адміністрації Президента.

Петицію створила Тетяна Севрюк.

Петиція містить шість пунктів, серед них - вимога перенести другий тур виборів на липень і перевірити фінансування кандидата Зеленського. 

«Україна виявилася не готовою до проведення виборів президента України в умовах гібридної війни з Росією, ні в законодавчому полі, ні з боку інформаційної безпеки, ні з боку дотримання кандидатами демократичних політичних основ. Тому ми , народ України, якому не байдужа доля нашої країни, звертаємося до вас з проханням:

  • 1. Перенести дату другого туру виборів президента України з 21.04.2019 р. до 21.07.2019 р. для того, щоб привести законодавство щодо виборів Президента у відповідність до сучасних вимог.
  • 2. Дати наказ правоохоронним органам перевірити і оприлюднити інформацію, викладену на сайті «Миротворець» про фінансування кандидата в президенти України Зеленського В. О. спецслужбами Росії, тому що, якщо це правда - це загрожує національній безпеці України і кандидат в президенти є зрадником України.
  • 3. Дати наказ правоохонним органам перевірити і оприлюднити інформацію про фінансування, а також приховування і лобіювання своїх інтересів через кандидата в президенти В. Зеленського Коломойським І. В.
  • 4. Провести міжнародний аудит ГК Укроборонпрому і оприлюднити результати в 21.07.2019 р.
  • 5. Подати до Верховної Ради законопроект «Про вибори президента України», де прописати обов'язковість проведення дебатів перед другим туром виборів президента, а також відповідальність, якщо кандидат відмовляється від участі в дебатах - зняття його кандидатури з виборів.

Також прописати обов'язковість тесту на наркозалежність та алкозалежність в міжнародній антидопінгової лабораторії для всіх кандидатів в президенти.

Також прописати обов'язковість подання своєї передвиборної програми з відповідальністю за невиконання цього пункту - зняття кандидата з виборів.

Також прописати відповідальність президента України за невиконання взятих на себе зобов'язань - це можливість ініціації процедури імпічменту президенту, якщо не буде доведено, що президент не виконав свої зобов'язання через саботаж Верховною Радою своїх законотворчих функцій.

  • 6. Подати до Верховної Ради України закон «Про імпічмент Президента» з врахування гібридної агресії Росії і дотриманням вимог щодо національної безпеки.

У разі невиконання нашого звернення, залишаємо за собою право відстоювати свої права на мирних, безстрокових акціях протесту ", - йдеться в повідомленні.

Петиція за 90 днів повинна зібрати 25 000 голосів. Станом на 15 годину 18 квітня її підписали 2050 осіб. Підтримати її можна за посиланням. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, вибори 2019, петиція, українці