Кому перепризначать субсидію «автоматом», а хто має оновити документи

3 Квітня 2019

У Мінсоцполітики роз’яснили, кому автоматично перепризначать держдопомогу, а  кому потрібно для цього оновити документи.

Субсидії на новий сезон автоматично перепризначать трьом мільйонам українців, іншим необхідно буде оновити документи. Про це в середу, 3 квітня, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

За даними відомства, щорічно в травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Цьогоріч автоматичне перепризначення субсидій стосуватиметься трьох мільйонів домогосподарств. Іншим потрібно буде оновити заяву і декларацію про доходи.

Готівкову субсидію призначать тим сім’ям, у яких станом на травень-червень не буде заборгованості за комунальні послуги. Пенсіонери отримуватимуть допомогу готівкою через Пенсійний фонд й «Укрпошту», а ті, хто ще не на пенсії, – через «Ощадбанк».

Ті сім'ї, які станом на травень-червень мають борги за комуналку, будуть переведені на безготівкову монетизацію.

Літню субсидію будуть розраховувати на основі доходів громадян, отриманих у 3 – 4 кварталах 2018 року. Допомога на опалювальний сезон 2019 – 2020 рр. – на основі доходів 1 – 2 кварталів 2019 року.

Крім того, повторно з документами (заявою та декларацією про доходи) в травні в управління соціального захисту населення необхідно буде звернутися:

  • орендарям житла;
  • внутрішньо переміщеним особам;
  • тим сім’ям, субсидію яким було призначено не на всіх зареєстрованих, а на осіб, які фактично проживають у квартирі;
  • тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, у яких або відсутні доходи, або менші за мінімальну заробітну плату;
  • тим сім’ям, у яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року.

У профільному міністерстві додали, що Мінсоцполітики не планує змінювати критерії для призначення житлових субсидій, тому істотного зменшення кількості субсидіантів у 2019 – 2020 роках не передбачається. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, субсидії