Мексика погрожує Трампу залишити США без авокадо

3 Квітня 2019

Мексиканські виробники змушують американського лідера передумати розділяти країни стіною.

Якщо американці перекриють кордон зі сусідньою Мексикою, авокадо в США закінчаться за три тижні. Штати перебувають у сильній залежності від імпорту мексиканських фруктів, овочів і алкоголю для задоволення споживчого попиту. Близько половини всієї привізної городини і 40% – садовини вирощені в Мексиці, передає «Страна.юа», посилаючись на американські ЗМІ.

І в зв’язку з планами Трампа закрити кордон з Мексикою в США може виникнути дефіцит деяких імпортних продуктів. Так, наприклад, запаси авокадо в країні вичерпаються через три тижні, якщо президент країни Дональд Трамп закриє кордон, тобто унеможливить імпорт.

Про це заявив Стів Барнард, президент найбільшого дистриб’ютора і виробника авокадо в світі Mission Produce. «Ви обираєте для цього найгірший період, адже зараз Мексика фактично постачає 100% авокадо в США. Каліфорнія тільки починає, і в них наразі скромний урожай, та й поки з’явиться на прилавках, мине близько місяця», – сказав Барнард.

31 березня Трамп заявив, що існує дуже велика ймовірність, що він закриє кордон вже цього тижня, якщо Мексика не припинить потік мігрантів у США.

В кінці березня Міноборони США дозволило використовувати 1 млрд доларів на зведення 91-кілометрової ділянки стіни на кордоні з Мексикою. Це перші виділені кошти на стіну з Мексикою в рамках надзвичайного стану, введеного Трампом для отримання коштів на бар’єри на кордоні. Найближчим часом Трамп планує ветувати рішення Конгресу про заборону будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, сша, мексика