Російські хакери створили копії сайтів українських ЗМІ та організацій

29 Березня 2019

Служба безпеки України заявляє, що російські спецслужби створили копії сайтів низки українських ЗМІ й організацій для проведення кібератаки на виборах Президента.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зазначено, що хакерське угруповання протягом декількох місяців створювало інтернет-інфраструктуру з доменами, які за назвою збігаються з назвами популярних українських електронних ЗМІ, операторів зв'язку і великих телекомунікаційних компаній.

«Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки СБУ поінформував всіх, проти кого потенційно була спрямована кібератака, для забезпечення можливості завчасного реагування в разі спроб реальних атак. Для збереження іміджу цих ЗМІ й організацій СБУ не публікує повний список доменів виявленої кримінальної інфраструктури», - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що доменні імена вперше зафіксовані у кількох російських інтернет-провайдерів, а облікові записи, які використовуються для їх реєстрації, раніше застосовувалися для кібератак на державний сектор протягом 2018 року.

СБУ заявляє, що хакери за допомогою цих облікових записів створили низку командно-контрольних серверів для керування вірусними атаками. Передбачається, що задум кібератаки полягав у створенні максимального суспільного резонансу і негативного інформаційного впливу напередодні проведення виборів Президента.

Читайте також: 

Росія створила УПА і УНА для зриву українських виборів.


Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, Світ, Політика, сбу, вибори 2019, інтернет, інтернет, інтернет, змі