Кандидат у Президенти застерігає українців від «колективного суїциду» на виборах

27 Березня 2019

Кандидат у президенти України Олександр Данилюк звернувся до виборців із просьбою не голосувати за «непрохідних» претендентів на найвищий пост, а в першому ж турі вибирати між Порошенком та Тимошенко.

На думку лідера громадянського руху «Спільна справа», тільки таким чином можна завадити виходу Володимира Зеленського в другий тур. Він вважає, що перемога Зеленського приховує в собі фатальні загрози для цілісності держави, передає «Апостроф».

Сам Данилюк відверто зізнавався, що не розраховує виграти президентські перегони, а використовує кандидатські можливості, щоб протистояти спробам російського реваншу. На його переконання, Росія планує використати вибори в Україні, щоб привести до влади проросійські сили.

На власній сторінці в Facebook Данилюк заявив: «Лідери визначені, і їхні імена відомі. Загроза того, що до другого туру вийде кандидат олігархічного компромісу з РФ Володимир Зеленський, є надзвичайно високою. Зеленський з високою ймовірністю перемагає в другому турі і у Тимошенко, і у Порошенко. Єдиний спосіб унеможливити його перемогу – це не голосувати за інших кандидатів у президенти і вже в першому турі віддати свої голоси або Порошенко, або Тимошенко. Порошенко та Тимошенко в такому випадку мають приблизно рівні шанси на перемогу у другому турі… Я усвідомлюю, наскільки всім нам набридли старі політики, але це не привід здійснювати колективний суїцид. Запит на альтернативу в суспільстві колосальний, але олігархічна маріонетка, що має намір повернути нас в орбіту Росії, не є цією альтернативою».

Експерт також закликав інших кандидатів у президенти, що не є технічними кандидатами Зеленського, звернутися до своїх виборців з проханням уже в першому турі обирати між Порошенко та Тимошенко.

«До парламентських виборів ще є час об’єднати справжніх, а не телевізійних патріотів та професіоналів, і «Спільна справа» неодмінно візьме найактивнішу участь в цьому об’єднанні», – заявив Данилюк.

Свого часу Данилюк читав лекції в Національному університеті оборони США, Школі спеціальної війни імені Кеннеді. Він один з лідерів Революції гідності, колишній радник міністра оборони, сьогодні очолює Центр оборонних реформ.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, вибори 2019