Вибори президента: розповіли про чотири схеми підкупу виборців

22 Березня 2019

Під час президентської виборчої кампанії правоохоронці зафіксували чотири схеми підкупу виборців.

Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе, – пише Укрінформ.

«Щодо схем підкупу, то можна виокремити 4 схеми підкупу. Перша – це збір анкетних даних громадян безпосередньо коштом проведення якихось соціальних опитувань, анкетувань, а також паралельно ставлять питання щодо пріоритетності (для особи – ред.) когось з кандидатів у Президенти. Встановлюється ця пріоритетність, і, якщо хтось вагається, того (громадянина – ред.) ці «анкетологи» намагаються переконати на користь іншого кандидата, – зазначив Цуцкірідзе.

За його словами, наступна схема – це схема телефонних дзвінків з пропозицією проголосувати за того чи іншого кандидата у Президенти.

«Третя схема – це надання безпосередньо подарунків з агітаційною символікою, але, як у нас передбачає законодавство, якщо вартість його (подарунка – ред.) перевищує 58 грн, грубо кажучи, то це – підкуп, ніяке це не агітаційне залучення», – зазначив Цуцкірідзе.

Остання схема, за його словами, яку зафіксували правоохоронці, – це виплата матеріальної допомоги під приводом і за умови голосування за певного кандидата.

Читайте також:

На Рівненщині затримали учасника «Юлиної піраміди» з 2,5 мільйона гривень для підкупу виборців

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори 2019, підкуп виборців