На Рівненщині «накрили» наркоділків і можуть випустити за сім з половиною мільйонів (фото)

22 Березня 2019

Слідчі Рівненського управління СБУ під керівництвом прокуратури зупинили налагоджену схему контрабанди псевдоефедрину.

Двоє жителів Львівщини, які входили до складу організованого угруповання, налагодили регулярні поставки прекурсорів з однієї з сусідніх країн до нашої держави для виготовлення психотропних речовин. Готовий «товар» ділки продавали підпільним нарколабораторіям у різних регіонах України, – повідомляють у СБУ.

Правоохоронці затримали обох зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання чергової «посилки» з півтора тисячами псевдоефедриновмісних пігулок.

У межах відкритого кримінального провадження фігурантам справи повідомлено про підозру в скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 311, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Заходи з викриття зловмисників проводились спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури.

Як повідомляють у прокуратурі Рівненської області, стосовно обох підозрюваних 19 березня Рівненським міським судом застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення кожному застави у сумі 3 млн 73 тис гривень.

На підставі зібраних прокурором та слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області доказів встановлено, що спільники налагодили схему придбання, зберігання та збуту на території України пігулок «Cirrus» та «Akatar» із вмістом псевдоефедрину, обіг яких в державі обмежено та щодо них застосовано заходи контролю. Дотримуючись заходів конспірації, зловмисники забезпечували доставку охочим прекурсорів за допомогою поштових відправлень.

Читайте також:

На Волині затримали німця з кілограмом кокаїну

 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, львів, Фото