Ветеринари показали, як чистять зуби бегемотам (відео)

Вчора, 20 березня, Всесвітня федерація стоматологів відзначала День здорової порожнини рота.

Привертати увагу до «зубних» проблем необхідно: понад 90% населення планети страждає від захворювань порожнини рота, яких можна було б уникнути завдяки вчасному лікуванню та гігієні, передають «Факти» послання журналу National Geographic.

У тваринному світі теж виникають стоматологічні проблеми. Для багатьох видів у ролі «дантистів» виступають інші представники фауни: наприклад, бегемотам гігієну порожнини рота забезпечують птахи і рибини, своєчасно вичищаючи застряглі залишки їжі.

Але в зоопарку «природних» стоматологів немає, тому на допомогу звірам приходять ветеринари. Хоча гіпопотами в основному їдять траву, вони мають масивні зуби й ікла, що допомагають їм відбиватися від ворогів.

В австралійському парку Werribee Open Range фахівці щодня витягують з їхніх масивних пащ рештки їжі і промивають. Лікарі також своєчасно помічають стоншені гострі зуби, які можуть травмувати ясна, і видаляють або підпилюють їх. Для мінімізації проблем усі тварини отримують збалансовану корисну їжу.

Представники зоопарку також додають, що гігієнічні процедури не становлять великих труднощів: бегемоти до них звикли і з радістю відкривають пащу, щоб освіжити її.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ