«Липова» довідка про щеплення:  на Рівненщині розслідують смерть 9-річної дівчинки від кору

18 Березня 2019

Спеціалістам належить встановити, чи справді померла дівчинку щеплювали від кору, чи довідка була фіктивна.

Дев’ятирічна дівчинка з Березнівського району, яка померла від кору минулої п’ятниці, 15 березня, мала довідку про щеплення, але дослідження показали, що імунітету у неї не було, передає «Суспільне: Рівне».

Про це на прес-конференції заявив завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз. Фахівець припускає, що довідка могла бути фіктивною, а дівчинка контактувала у школі з хворою на кір дитиною.

Раніше повідомлялося, що після двох тижнів перебування в реанімації Рівненської обласної дитячої лікарні померла дитина. Спершу дівчинку госпіталізували з пневмонією, потому у неї виявили також кір.

Наразі відомо, що спеціалісти лабораторного центру виїхали на місце, аби з’ясувати обставини, зокрема, чи було щеплення та чи дійсно довідка про його наявність фіктивна.

У «Суспільному» нагадують, що наприкінці січна керівник лабораторного центру Роман Сафонов коментував ситуацію телевізійникам так: 

«Коли епідеміологи проаналізували стан щепленості – досить гарні цифри: понад 95% дітей вакциновані, – сказав Роман Сафонов. – Ця ситуація говорить лише про одне – масові факти фальсифікації надання довідок про щеплення. Хочу зазначити, що ці факти можуть мати наслідки, такі як порушення кримінальних справ проти батьків і медиків, які не усвідомлюють цієї ситуації».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство, діти, фальсифікації, кір