Роздавати інтернет безкоштовно не можна – Vodafone

14 Березня 2019

Тим користувачам мобільного зв’язку, які користуються тарифом SuperNet Unlim, Vodafone розсилав попереджувальні повідомлення.

В них йдеться про неприпустимість передачі трафіку стороннім пристроям через Wi-fi точку доступу в смартфоні – пише ubr.

«Шановний клієнт! Нагадуємо, що за умовами Вашого тарифу роздача інтернету недоступна», - сказано в текстовому повідомленні.

Втім, компанія одразу ж запропонувала вихід із патової ситуації - для тих, хто все ж таки вирішить роздати інтернет через телефон, можна скористатися платним сервісом: «Підключайте послугу «Роздача інтернету на місяць». Її вартість становить 50 грн./Міс.», - додав оператор в тому ж повідомленні.

І це незважаючи на те, що умови пакета SuperNet Unlim дозволяють за 115 грн. (Розрахунковий період - чотири тижні) користуватися послугою «Роздача інтернету» без додаткової плати. Як мінімум, так можна зрозуміти з опису цього тарифу. І лише перегорнувши інтернет-сторінку, можна наштовхнутися на однойменний сервіс, за який потрібно платити окремо.

У компанії Vodafone Україна заявили, що зміни пов'язані з недавнім оновленням послуги «Роздача інтернету».

З 12 березня 2019 року роздавати інтернет об'ємом 3 ГБ можна і на щодобового основі за 10 грн. доплати. Оператор пообіцяв внести зміни в опис тарифу, щоб у користувачів не виникало непорозумінь.

Раніше вже існувала можливість оформити місячну підписку цього сервісу за 50 грн. В обох випадках щодобове обмеження на споживання трафіку складає 3 гігабайти. Це зазначено в «Політиці чесного використання безлімітного інтернету для абонентів тарифу Vodafone SuperNet».

Оператор впровадив її «з метою запобігання комерційного використання з боку окремих абонентів», яке «може ускладнити або зробити неможливим надання послуги передачі даних іншим абонентам».

У першому пункті «Політики» уточнюється, що зазначені тарифи призначені для використання в смартфонах і планшетах.

При перевищенні щоденного ліміту в 3 ГБ базу, дав за собою право «обрізати» швидкість до 0,8 Мбіт/с до кінця поточної доби. Але при цьому швидкість перегляду потокового відео буде трохи вище - до 2 Мбіт/с (у 2017 році цей «поріг» був нижчий - до 1,2 Мбіт / с). А ось доступ до торрентів і файлообмінниках взагалі закритий. Ще можна використовувати SIM-карту з тарифом Vodafone SuperNet Unlim в модемі.

В останньому пункті компанія підкреслила, що «швидкість доступу до безлімітного інтернету може зменшуватися в умовах підвищеного навантаження на мережу Vodafone Україна».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, vodafone, тарифи