За рік 25 тисяч чоловіків скаржилися на домашнє насильство

14 Березня 2019

За минулий рік до поліції звернулось 24,5 тисячі чоловіків зі скаргами про домашнє насильство.

Про це повідомили у прес-центрі Нацполіції України у відповідь на запит журналіста УНН.

«Впродовж 2018-го до Національної поліції України надійшло 24,5 тисячі заяв, повідомлень від чоловіків про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з домашнім насильством», - повідомили у відомстві.

Як стверджує керівник Вінницькою громадською організацією «Чоловіки проти насильства» Володимир Козлов, у сім'ї зазавичай переважає психологічне насильство над чоловіками.

«Жінка пиляє, бо грошей мало», «бо не влаштовую в сексі», «не допомагаю вдома», «не займаюся вихованням дітей». Такі приклади психологічного тиску чоловіки називають часто і не задумуються, що це - насильство. Мужчини визнають наругу над собою і говорять про це винятково із психологами чоловічої статі. Їм важко контактувати з жінкою-психологом. Бо підсвідомо бачать у ній дружину», - стверджує Козлов.

Як стверджує експерт, чоловіки найбільш вразливі у родинному колі і їм не байдужа думка жінки про себе, тому вони й стають жертвами. Саме через це вони лідирують по інфарктах, інсультах, суїцидах та пияцтву. Це наслідки психологічного насильства над ними в родинах.

Декілька порад чоловікам, як не стати жертвою психологічного насильства і зберегти спокій у сім'ї:

  • не приносьте свій настрій, якщо він негативний, у сім'ю;
  • не спілкуйтеся формально, робочим стилем зі своєю дружиною;
  • якщо жінка у сварливому настрої, краще не потрапляйте їй на очі, або прогуляйтеся поблизу дому, щоб вона вас бачила, доки не спаде градус напруги;
  • коли відчуваєте, що не можете сприймати дружини, краще довше погуляйте поза домом, приходьте тоді, коли готові вислухати її проблеми;
  • не відмовляйтеся брати активну участь у вихованні дітей;
  • переберіть на себе частину обов'язків, щоб підвищити свою цінність в очах рідних.

«Найбільш типовий випадок психологічного насильства з боку жінки - маніпулювання дітьми. Вона погрожує, що піде з ними і батько ніколи їх не побачить. Таку сім'ю чоловік утримує, поки діти маленькі. Щойно досягають повноліття - легко залишає дружину», - підсумовує експерт.

Загалом впродовж минулого року на домашнє насильство скаржилось понад 115 тисяч українців.


 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, НП, чоловіки, жінки, українці