За допомогою мобільників вичислили всіх українських заробітчан у Польщі

7 Березня 2019

На цей час у Польщі проживає 1,27 мільйона  українських заробітчан. До такого висновку прийшли експерти польської компанії Selectivv, яка в січні 2019 роки провела масштабне дослідження на основі даних мобільних операторів і розробників додатків для смартфонів.

Про це пише UBR із посиланням на видання Gazeta Wyborcza.

Щоб перерахувати наших заробітчан з точністю до людини, вони зібрали дані стільникових компаній про встановлений на смартфоні мовою інтерфейсу, а також напрямку здійснюються абонентом дзвінків. Якщо людина хоча б один раз за рік набирав український номер, а на його трубці був обраний російською або українською мовою, він автоматично зараховувався в українці. Недотримання хоча б однієї з умов позбавляло абонента права називати себе українцем. Виключили і тих, хто при цьому користувався SIM-картами іноземних операторів.

«Це досить правдоподібні результати, які підтверджують те, що до цього було лише припущенням. Ці дані також говорять нам про те, що 3,5% нашого населення – українці», - прокоментував результати дослідження демограф з Лодзинського університету професор Петро Шукальський.

У компанії Selectivv вирішили «прив'язатися» тільки до польських SIM-картками, тому що їх наявність говорить про те, що людина або живе в Польщі постійно, або їде на короткий час. Інша просто фінансово невигідно. По-друге, Selectivv підписала контракти з розробниками 200 тисяч мобільних додатків і 15 мільйонів мобільних сайтів. Саме через них компанія і збирала, як переконують дослідники, знеособлену інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Халява закінчилася: глава Xiaomi оголосив про подорожчання смартфонів

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Світ, заробітчани, польща