Топ-кардинала з Ватикану визнали педофілом

26 Лютого 2019

Австралійський суд визнав кардинала Джорджа Пелла, колись третьої в ієрархії Католицької церкви людини, винним у розбещенні малолітніх.

Причому кардинал свою провину не заперечує, - пише «Сьогодні», посилаючись на видання The Guardian.

Відповідне рішення суддя в Мельбурні ухвалив ще 11 грудня, проте в світлі юридичних причин ЗМІ повідомили про це лише 26 лютого.

Вирок колишньому скарбнику Ватикану повинні винести наступного тижня, проте 27 лютого йому можуть обрати запобіжний захід до тих пір у вигляді арешту.

Папа Римський поки офіційно не коментував рішення суду, але в грудні Пелла і ще двох кардиналів виключили з числа радників понтифіка.

Нагадаємо, єпископу закидають один випадок сексуального насильства над одним малолітнім хлопчикомз церковного хору і чотири випадки домагань стосовно іншого в 1996 і 1997 роках. Злочини були скоєні Пелл через кілька місяців після призначення архієпископом Мельбурна.

Також повідомлялося, що минулої осені понтифік позбавив статусу клірика колишніх чилійських архієпископів Марко Антоніо і Хосе Кокса Унееуса через звинувачення в сексуальних домаганнях стосовнго неповнолітніх.

Крім того, ми писали, що раніше цього місяця прокуратура Парижа відкрила розслідування стосовно посла Ватикану у Франції Луїджі Вентури, який підозрюється в сексуальних домаганнях.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство