Без вакцини: в Україні виявили небезпечну інфекційну хворобу

21 Лютого 2019

У Сумській області виявили небезпечну інфекційну хворобу – туляремію.

Про туляремію повідомила прес-служба Сумського обласного лабцентра МОЗ.

Туляремія - це гостра інфекційна хвороба тварин і людини, яка вражає лімфатичну систему, шкіру і селезінку. Інфекція провокує некрозні осередки в органах, а також викликає лихоманку і загальну інтоксикацію. Якщо людина перехворіє на туляремію, то у неї виробляється довічний імунітет до цієї інфекції. Збудником туляремії є туляремійная паличка. Основне джерело інфекції для людини – гризуни (ондатри, щури, миші, ховрахи, зайці). Дуже часто хворобою заражаються мисливці, фермери, працівники хутряних цехів, м'ясники. Джерелом інфекції можуть бути і кліщі, а також забруднена бактеріями вода. Від людини до людини хвороба не передається. В

ідзначимо, за даними лабцентра, територія Сумської області (де і виявили туляремію) відноситься до однієї з найбільш неблагополучних ензоотичних територій в Україні.

Як уточнили в Міністерстві охорони здоров’я, деякий час для профілактики туляремії у людей використовували живу туляремійную вакцину, але зараз її в Україні немає. Вся профілактика захворювання зводиться до боротьби з гризунами.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство