Луценко назвав імена замовників розстрілів на Майдані

20 Лютого 2019

ГПУ фактично завершила слідство стосовно людей, які віддали злочинні накази, що призвели до вбивств і поранень на Майдані.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, комісія експертів і фахівців на підставі 988 томів матеріалів слідства зробила висновок, що загибель і поранення учасників мирних зібрань на Майдані знаходиться в прямому причинному зв'язку з рішеннями і діями ряду колишніх віп-чиновників. 

«Це екс-президент Віктор Янукович, екс-глава СБУ Олександр Якименко і його підлеглі - Володимир Тоцький, Сергій Ганжа, Сергій Потієвський, Олександр Щеголєв», - зазначив Луценко.

Крім того, до наказів про вбивства на Майдані вважають причетними екс-главу МВС Віталія Захарченка та його підлеглих Станіслава Шуляка, Сергія Конопляника, Миколи Миколенко, екс-міністра оборони Павла Лебедєва, екс-начальника Генштабу Володимира Заману.

«Як генпрокурор гарантую, що це найважливіша справа сучасної України піде на ознайомлення захисту і в суд відразу після рішення ВР про продовження процедури заочного засудження», - додав Луценко.

В Україні сьогодні відзначають День Героїв Небесної Сотні, в зв'язку з чим Єпіфаній провів панахиду в Михайлівському Соборі.

Читайте також:

«Дорога вся була залита кров'ю», - волинянин про Ніч Апокалілсису на Майдані.


Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна