Бунт японок проти Дня Валентина: дівчатам доводиться витрачати тисячі ієн

11 Лютого 2019

Виявляється, що в Японії дівчата просто ненавидять День святого Валентина. Адже їм доводиться тонами скуповувати шоколад.

Про це пише The Guardian.

Так, японські жінки стали відмовлятися від традиції дарувати чоловікам-колегам шоколад в День святого Валентина. Багатьом доводиться витрачати на такі презенти тисячі ієн, щоб уникнути докорів і образ.

В Японії така практика називається giri choco або «обов'язковий шоколад». Передбачається, що чоловіки повинні відповісти 14 березня в Білий день – подія, придумане виробниками цукерок для підвищення продажів.

Дослідження показують, що 60 відсотків японських жінок в цьому році куплять шоколад 14 лютого для себе, більше 56 відсотків збираються подарувати його членам сім'ї, 35 відсотків – партнерам. Стільки ж вирішили порадувати колег по роботі.

Читайте також:

Як зазначає видання, для багатьох японок традиція стає непідйомною. Деякі компанії зараз забороняють такого роду дарування. «До заборони нам доводилося турбуватися про те, як і скільки доречно витратити на шоколад, кому його дарувати, а кому ні, тому добре, що у нас більше немає цієї примусової культури», – розповіла співробітниця однієї з японських компаній.

Газета додає, що в середині 1950-х років в Японії почалося комерційне розповсюдження подарунків на День святого Валентина, що призвело до появи багатомільйонного ринку. Деякі виробники отримують значну частку річного прибутку за кілька днів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, Курйози