Ринок праці в Чехії — найкращий в Європі

4 Лютого 2019

Ринок праці в Чехії пропонує велику кількість вакансій і високий відсоток працевлаштування осіб без вищої освіти. Тому ринок Чехії привабливий для іноземних працівників.

Про це заявив головний аналітик Cinkciarz.pl Марцин Липка, - пише «etcetera».

Рівень безробіття в Чехії становить 2% і є одним з найнижчих у світі. При цьому, згідно з даними Євростату, в 3-му кварталі 2018 року в Чехії зафіксовано 282 тисяч вільних робочих місць, що в тричі перевищило кількість потребуючих у роботі. Крім того, в Чехії також дуже високий рівень зайнятості осіб без вищої освіти – у країні працюють 80% населення у віці від 15 до 64 років.

За даними управління статистики Чехії за третій квартал 2018 року, середня зарплата по країні становила 31,5 тис. крон (39 тисяч гривень). При цьому в Україні розмір середньої зарплати майже вчетверо менший – 10,5 тис. гривень.

Наступного тижня в Україну приїде чеський міністр закордонних справ Томаш Петршічек, який обговорюватиме ініціативу щодо подвійного збільшення квот для українських працівників у Чехії.

Зі свого боку чеські підприємці протягом довгого часу намагаються домогтися від уряду Чехії збільшення квот в програмі для працівників з України з 19 600 до 40 000. Водночас проти цієї програми виступають чеські профспілки: вони стверджують, що підприємці повинні підняти зарплати місцевим і збільшити додану вартість своєї фірми, щоб не завозити в країну дешеву робочу силу.

За даними Євростату, найкращою країною для молоді стала Чехія.

Читайте також:

Яку роботу пропонують українцям у Чехії?


Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ