Лікарні не отримуватимуть коштів за неякісну роботу

29 Січня 2019

Медичні заклади, які неякісно надаватимуть допомогу пацієнтам, залишаться без коштів.

Про це заявив речник МОЗ Олександр Ябчанка, – повідомляє Укрінформ.

«Національна служба здоров’я України має конкретні вимоги щодо якості медичних послуг. Якщо медичний заклад працює неякісно, то НСЗУ не купуватиме у нього послуги. В іншому закладі купуватиме. Органи місцевого самоврядування мають чіткі, зрозумілі вимоги щодо якості роботи медичного закладу, зокрема, що має бути у лікарні, без чого не можна надати медичну послугу. Секрет успіху трансформації охорони здоров’я у тому, щоб кожен виконав частину своєї роботи, зокрема, медики та органи місцевого самоврядування», – сказав Ябчанка.

Як повідомляв Укрінформ, НСЗУ виплатила перший у 2019 році мільярд медичним закладам, що уклали договір зі службою. Кошти надійшли на рахунки 891 медичного закладу.

НСЗУ – фінансовий партнер медичних закладів. Вона замовляє та оплачує медичні послуги і лікарські засоби за програмою медичних гарантій. У 2018 році відбувся перехід на нову систему фінансування закладів первинки, а в 2019 році – амбулаторна та стаціонарна спеціалізована допомога. Реімбурсація теж буде іти через НСЗУ. Тобто, будуть укладатися договори з аптеками, там люди отримуватимуть ліки за безоплатними рецептами, а НСЗУ платитиме за це аптекам. Діяльність НСЗУ координується урядом.

Читайте також: На Волині нові головні лікарі онкодиспансера й інфекційної лікарні

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна