«Луцькводоканал» планує створити дочірнє підприємство

28 Січня 2019

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» хоче створити дочірнє підприємство.

Про це під час під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження заявив директор підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

За його словами, необхідність створення дочірнього підприємства виникла із «Евода трейд» виникла через вступ з початку року  у дію закону про ринок електричної енергії.  

Віктор Гуменюк зазначив,  відтепер кожне підприємство має обрати собі постачальника електричної енергії. Постачання коштує не дорого: 2, 6, 7 копійок за кіловат. Однак, підприємства, які з тих чи інших причин не обрали собі постачальника, автоматично потрапляють до «постачальника останньої надії».

«На загальнодержавному рівні таким постачальником електричної енергії  визнане підприємство «Укрінтеренерго» .  Проте вартість послуги становить 60 копійок за кіловат. Відтак, «Луцькводоканал» додатково змушений буде платити близько мільйона гривень. Тим більше послугами цього постачальника можна користуватися тільки три місяці. А далі потрібно знову шукати іншого», - зазначив керівник «Луцькводоканалу».

Віктор Гуменюк підкреслив, що створення дочірнього підприємства дасть можливість купувати енергію та продавати її наперед для власних підприємств.

Члени комісії вирішили внести це питання у порядок денний пленарного засідання сесії та рекомендувати депутатам підтримати проект рішення.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство