Турчинов створить свою релігійно-політичну партію і також піде на вибори

28 Січня 2019

Пропагування віри в Бога та сімейних цінностей – ось основний козир, із яким збирається потрапити до парламенту нинішній  голова РНБО. Так, Олександр Турчинов створить релігійно-політичну силу, що об’єднає католиків, баптистів тощо.

Про це пише КП в Україні.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов почав підготовку до виборів, але не президентським. Глава РНБО бере приціл на вибори до Верховної Ради, які пройдуть восени 2019 року.

Як повідомляє «Апостроф», зараз чиновник активно працює над створенням нової партії, у якій буде своєрідний релігійний акцент.

Минулого тижня Турчинов став координатором об'єднання протестантів «Всеукраїнський Собор». До складу духовного ради «Собору» увійшли люди, які пов'язані не тільки з духовним життям, але і з політичної.

Наприклад, заступниками Турчинова стали народний депутат від фракції «Народний фронт» Павло Унгурян, екс-народний депутат і колишній голова «Укравтодору» Петро Кравчук і журналіст і політичний експерт Руслан Кухарчук.

Кого ще Турчинов візьме з собою

Михайло Паночко - голова ради євангельських протестантських церков України, старший єпископ Української церкви християн віри євангельської. Не так давно був помічений на з'їзді партії «Батьківщина»;

Валерій Антонюк - голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк;

Василь Райчинець - старший єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василь Райчинець;

Андрій Тищенко - голова Духовного управління євангельських християн Української християнської церкви «Нове Покоління»;

Анатолій Калюжний - єпископ Собору незалежних євангельських церков України Анатолій Калюжний;

– Це хороше символічний початок діяльності нашого «Собору», метою якого є також об'єднання. Об'єднання релігійних, громадських організацій та усіх небайдужих громадян навколо ідеї християнського розвитку України, – заявив Турчинов після реєстрації.

Читайте також:

Хто за це все проголосує

Передбачається, що нова політсила приверне до свого складу деяких католиків і православних, після чого почне активно декларувати «християнські цінності».

Крім того, Турчинов і Унгурян вже зараз шукають підтримку на Заході. Як зазначає видання, в цьому році вони збираються відвідати традиційний молитовний сніданок у Вашингтоні за участю президента США.

Електоральний потенціал «Собору» оцінюється досить високо, тому що в Україні не мало християн-баптистів, «п'ятидесятників» і «харизматів».

До речі

У 2014 році Турчинов отримав прізвисько «Кривавий пастор», так як віддав наказ про початок АТО і проповідує в євангельсько-баптистських церквах.

Згідно з відкритими даними, Турчинов є прихожанином церкви «Слово життя», в якій хрестився в 1999 році. Сам політик називає себе євангелістським християнином і зазначає, що пастором ніколи не був.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика