Пацієнта, який вмирав від алкогольного отруєння, врятували 15 банками пива (фото)

17 Січня 2019

Чоловіку, який конав від отруєння «паленкою», провели пивну терапію.

Перебрати зі спиртним – таке траплялося із багатьма, та в’єтнамець Нгуєн Ван Нат через це ледь не розпрощався із життям, пише The Sun.

48-річного чоловіка непритомним доставили в лікарню із сильною алкогольною інтоксикацією. Лікарям довелося боротися за його життя. І їхній підхід, можливо, вас здивує. Медики були змушені влити в хлопця 15 банок пива. І цьому, звичайно, є пояснення.

Лікарі мусили сповільнити вироблення отруйних речовин, які утворюються при розпаді метанолу. Рівень останнього в крові потерпілого був перевищений у 1119 разів. Судячи з усього, чоловік пив неякісний алкоголь, у який додали небезпечний метиловий спирт.

За словами одного з медиків, в алкоголі може бути два види спирту: етанол і метанол. І людська печінка спочатку розщеплює перший. Тому вони вирішили ввести пацієнту в організм пиво, щоб відволікти орган-фільтр від метанолу. Спершу влили три банки відразу, і потім по одній щогодини. Всього знадобилося п’ять літрів. Також увесь цей час отруєному робили діаліз, видаляючи небезпечні речовини. І чоловіка вдалося врятувати.

За словами лікаря швидкої допомоги Ханса-Йорга Буша, це досить незвичайний метод лікування, хоча теорія давно відома. Байдуже, який саме алкоголь із вмістом етилу це буде, головне – швидше почати терапію.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Фото