Греко-католики не проти об'єднання в єдину церкву в Україні

9 Січня 2019

Глава Української Греко-Католицької Святослав вважає об’єднання з Православною церквою України реальним.

Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

«Це гарна, радісна перспектива. Бо весь християнський світ, зокрема католицька і православна спільноти, шукають шляхів до єдності. На вселенському рівні відбувається діалог, щоб цю єдність відновити. Передусім ідеться про євхаристійне сопричастя», - йдеться в повідомленні.

За його словами, не йдеться про відновлення якихось структур чи перепідчинення однієї Церкви іншій. 

Блаженніший Святослав відзначив, що вже є кілька рівнів щодо співпраці, про які домовилися з Його Блаженством Епіфанієм.

 «Одна річ є об’єднання, а інша – єднання. У багатьох справах ми вже можемо єднатися», – наголосив архиєрей.

Блаженніший Святослав висловив сподівання, що Православна Церква України, яка тепер отримуватиме міжнародне визнання, увійде до вселенського руху пошуку єдності Христової Церкви, який є сьогодні на вселенському рівні.

«З православного боку очолює цей процес Вселенський Патріарх, а з католицького боку – Римська Апостольська столиця. До речі, після всіх намірів дати Православній Церкві України автокефалію Москва вийшла з цього екуменічного діалогу… Гадаю, Українська Церква має активно долучатися до цього руху і тоді в Україні ми побачимо його реальні плоди. Бо, мабуть, ми, українці, найбільше потребуємо вселенського єднання Церков», – сказав Предстоятель УГКЦ.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна