«Ангіографи ми закупили чи не найдешевше в Україні», - головний медик Волині Ігор Ващенюк

17 Грудня 2018

Начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк та консультант з управління Субпроектом Світового банку Марія Адамчук роз’яснили причини, які призвели до відкриття кримінального провадження щодо придбання ангіографів.

Про це йшлося під час брифінгу в управлінні охорони здоров'я Волинської ОДА.

Найперше Ігор Ващенюк підтвердив, що кримінальне провадження зареєстроване.

«Це не кримінальна справа, яка заведена на нас з Марією. Ці речі треба розрізняти. Це кримінальне провадження по придбанню ангіографів. Це нормальна справа, адже йдеться про велику суму, про державні кошти, тому увага громади і правоохоронців теж велика», - сказав посадовець.

Марія Адамчук пояснила, що непорозуміння виникли тому, що тендер на закупівлю агніографів відбувався згідно з нормами, які вимагає Світовий банк, а не українськими.  Вона додала, що у 2015 році між МОЗ і Волинською ОДА, підписана угода,  яка регулює ведення субпроекту.

«Згідно з законом про закупівлі, організація має прописані свої правила і виконавець має їх повністю виконувати. Йдеться про вимоги Світового банку, тож українські норми тут не застосовуються», - пояснила Марія Адамчук.

Також вона підкреслила, що тендер на постачання ангіографа виграла фірма, яка запропонувала найнижчу ціну – 15 мільйонів гривень.

«Ми закупили ангіографи чи не найдешевше в Україні», - зазначив Ігор Ващенюк.

До прикладу схожі медичні прилади обійшлися Вінниці і Рівному у 22 та 23 мільйони гривень відповідно.

Додамо, що у деяких місцевих ЗМІ поширилася інформація про те, що проти Марії Адамчук та Ігоря Ващенюка відкрите кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем та розкрадання державних коштів.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, економіка