Вбивство чи самогубство: загадкова смерть жінки-нотаріуса сколихнула Харків

17 Грудня 2018

У Харкові 11 грудня у власному офісі знайшли повішеною 46-річну нотаріус Юлію Грузкову. Слідчі і досі намагаються встановити причини смерті та чи було це самогубством.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

"11 грудня до поліції надійшло повідомлення, що в одному з офісів на вулиці Сумська знайдено тіло жінки. Помічниця прийшла зранку на роботу і побачила свого роботодавця повішеною", - заявила прес-офіцер Шевченківського відділу поліції Ірина Мусієнко.

 Справу одразу занесли до ЄРДР за статтею "Умисне вбивство", але з приміткою "самогубство".

"Тіло було направлено до моргу для проведення розтину – судово-медичної експертизи. Її результати одразу ж будуть направлені до райвідділку для того, щоб ми зрозуміли, що стало причиною смерті", - додала Мусієнко.

Примітка "самогубство" - у 90% випадках визначає все подальше розслідування, але життя Ірини Мусієнко породжує серйозні запитання, до того ж, її колеги не вірять у самогубство. У поліції вже є кілька версій, що могло стати причиною смерті успішної жінки-нотаріуса із 20-річним стажем.

Якщо судово-медична експертиза виявить, що жінка померла не від того, що вона повісилась, а, можливо, її вдарили – розглядаються усі версії. Навіть встановлюється чи були погрози жінці, що могло призвести, але є передсмертна.

«Зміст передсмертної записки не пов’язаний з професійною діяльністю», - повідомили у Шевченківському відділу поліції.

За інформацією, яку підтвердили джерела ТСН, у прощальній записці Грузкова вибачалася перед власною донькою і зізнавалася, що не може більше страждати через їхню сварку і неможливість із нею через це спілкуватись. Але колеги та знайомі жінки в цю версію не вірять через давність конфлікту нотаріуса із донькою.

"Безумовно є дуже великі сумніви в тому, що такого роду людина могла накласти на себе руки. Ще й на своєму робочому місці. Припустити, що гарна жінка, яка все життя стежила за собою, займалася спортом, бігала марафони, буде негарно виглядати в самій петлі - для мене дуже сумнівно таке рішення її. Якщо це дійсно її рішення позбавити себе життя", - вважає подруга Грузкової Ганна Кохан, яка також працює нотаріусом.

Про нетиповість способу, який обрала жінка, щоби піти з життя, наголошує і психолог із 20-річним стажем Олена Неводнича.

 "Повішення більше характерно для чоловіків, тому що це вимагає певної підготовки. Жінкам властиво напитися таблеток, як заснути, щоб не відчувати болю, щоб не прокинутися. Жінка думає - як вона буде виглядати. Знаєте, для жінки властиво навіть прибрати в квартирі", - переконує психолог.

Відзначається, що тільки у вересні цього року Юлія Грузкова вийшла заміж, а в соцмережах писала, що "закохана та щаслива". Крім цього, жінка зробила ремонт у власній квартирі в центрі Харкова та була затребувана в своїй роботі настільки, що має аж кількох помічників та величезний власний офіс у центрі міста.

"Якщо людина останнім часом досить часто виходила на те саме відділення палати і цікавилася питаннями і з діловодства, і щодо закінчення звітів - кінцевого, річного. Ну, тобто ніде й близько не лунало жодної нотки на те, щоб там чогось - навіть песимізму не було. Усі події свідчать про те, що не просто закінчувати рік, а планувати, я так розумію, досить успішно і довго наступний", - додав президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко.

Саме тому існує і інша версія смерті Юлії Грузкової – нерозкрите вбивство. Грузкова цього року вийшла заміж удруге, але перше її сімейне життя завершилося трагедією. Першого чоловіка Юлії адвоката Олександра Грузкова розстріляли вночі в центрі Харкова  у січні 2015 року. Адвокатською діяльністю він займався більше десяти років, вів кілька гучних справ, зокрема, пов’язаних із захистом міського голови. До цього чоловік працював у міліції, звідки його звільнили начебто через підозру в здирництві та зберіганні боєприпасів. Але в суді це не довели. Йому приписують заступництво бізнесмена Віталія Данилова та екс-прокурора області Василя Сенчука, з яким Грузков разом учився в школі, та деякі джерела стверджують, що адвокат в останні роки займався бізнесом – і вбивство могло бути пов'язане з цим. Тож, одна з версій – гроші, які адвокат начебто заборгував впливовим людям, які могли почати вимагати їх з дружини.

"Проводячи паралелі, якщо її чоловік перший був убитий пострілом і буквально через якийсь проміжок часу її знаходять в офісі на своєму робочому місці повішеною, напрошується висновок для того, щоб працювати більш предметно, більш глибоко правоохоронним органам", - сказала Ганна Кохан. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал