У "стилі Путіна": найрозумнішим роботом планети виявився переодягнений аніматор

14 Грудня 2018

Нещодавно російський телеканал “Росія 24” похвастався найновішими нуковими розробками Росії. Найбільше вразив усіх "найсучасніший робот" Борис на форумі президента Російської Федерації Володимира Путіна. 

Про це пише "ТСН",  посилаючись на TJournal.

У російському місті Ярославлі відкрився всеросійський форум "ПроеКТОриЯ", який відбувається за розпорядженням Путіна. У день відкриття на форумі показали робота Бориса. Він нібито вміє ходити, розмовляти, танцювати і знає математику.

Робота прозвали "найсучаснішим роботом", однак у користувачів виникло декілька запитань. У нього не побачили жодного датчика, лише світлодіоди. Про винахід не було жодних праць та наукових статей, а у Мережі не знайшлося жодної інформації про Бориса. Під час танцю робот робив багато зайвих рухів, і взагалі він мав такий вигляд, ніби всередину може якраз вміститися людина.

На форумі Бориса так ніхто і не назвав справжнім роботом. Останнім доказом фейку стало фото, на якому видно шию аніматора всередині костюма.

Згодом користувачі знайшли відгадку, написавши у пошуковику “костюм робота”. Вони знайшли костюм “Робот Альоша”, який майже повністю створює ілюзію, що перед вами справжній робот. 

Доступу до сюжету, який був на YouTube-каналі “Россия 24”, вже немає - його видалили. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ