Порошенко звернувся із проханням до глави УПЦ МП Онуфрія допомогти визволити українських моряків

9 Грудня 2018

Із проханням про допомогу щодо полонених українських моряків Петро Порошенко звернувся до предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія. Нагадаємо, що  українських моряків Росія захопила в Азовському морі. Наразі 24 полонених бранців з України утримують в московському СІЗО.

«Мав розмову з предстоятелем Української православної церкви московського патріархату блаженнійшим Онуфрієм. Звернувся до нього з проханням негайно зв'язатися з Москвою для того, щоб по лінії церкви вжити відповідних заходів для того, щоб повернути наших моряків», – розповів Порошенко.

Президент нагадав, що після нападу Росії на українські кораблі, він намагався зв'язатися з Володимиром Путіним, щоб отримати пояснення за дїї ЗС РФ. Проте, глава Кремля не захотів з ним спілкуватися.

Окрім того, глава держави наголосив, що жоден російський суд не має жодної юрисдикції над українськими моряками, адже відповідно до Женевської конвенції вони є військовополоненими.

«Вони мають бути негайно звільнені. В іншому випадку Росія буде притягнута до відповідальності», – підсумував Порошенко.

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ