На судилищі в Криму капітан захопленого буксира попросив перекладача з російської

29 Листопада 2018

Напередодні, 28 листопада, в окупованому Сімферополі під час «суду» над українськими моряками, захопленими в полон спецназом РФ, один із військовополонених українців попросив перекладача, бо не розуміє російської. Капітан захопленого буксира «Яни Капу» Олег Мельничук у «судовій» залі попрохав надати йому російсько-українського тлумача.

Про це повідомив його адвокат Едем Смедляєв в ефірі 112.ua. Зі слів правозахизника, Олег Мельничук скористався у суді правом на перекладача, бо не дуже розуміє російську мову. «Суд» його прохання задовольнив.

Капітан «Яни Капу» на судилищі винним себе не визнав, він готовий відстоювати свою позицію у суді. Юрист Смедляєв зазначив, що рішення окупаційного суду вони будуть оскаржувати. Також адвокат розповів , що захопленим у полон українським морякам не дають зателефонувати родичам. Утім його підзахисний зумів додзвонитися до батька, перемовитися кількома словами  з рідною людиною. Олега Мельничука так само, як і решту 23 військовополонених, «судді» із числа зрадників України запроторили за ґрати на два місяці –  до 25 січня 2019 року.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика