Тато наймолодшого моряка, захопленого і пораненого ФСБешниками: «Я пишаюся сином»

28 Листопада 2018

Батько 18-літнього пораненого матроса Андрія Ейдера, утримуваного російським окупантом в анексованому Криму, зробив емоційну заяву, пише видання «Галіція Ньюз».

Дмитро Ейдер, тато наймолодшого із матросів, полонених російськими силовиками на Азові, залишив у соцмережі зворушливе повідомлення, на яке відгукнулся тисячі співвітчизників. «Я пишаюся своїм сином!» – написав чоловік у Facebook. І на цей короткий і ємкий пост відреагувало чимало людей. У коментарях вони щиросердно дякують батькові, який виростив такого мужнього сина, і бажають якнайшвидшого повернення молодого військового додому. 

Відомо, що Андрія Ейдера, пораненого члена екіпажу одного з трьох катерів Військово-морських сил України, по яких у Керченській протоці відкрили вогонь судна РФ, прооперували. Про це повідомляла мати матроса, також у соцмережі. Євгенія Ейдер написала, що 27 листопада, о 8:35 ранку, Андрій сповістив рідних, що переніс операцію. За словами мами моряка, напередодні ввечері син телефонував своїй дівчині і запевнив, що він у нормі.

Нагадаємо, виступаючи в парламенті, заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко з трибуни сказала, що вся Україна пишається юними героями. «Я теж хочу розпочати це засідання з трьох прізвищ – Василь Сорока 1991-го року народження, Артеменко Андрій 1994-го року народження, Андрій Ейдер 1999-го року народження. Сьогодні батько Андрія написав у Facebook: «Я пишаюся своїм сином». Ми всі пишаємося цими хлопцями, які юні, молоді здійснили супротив російському агресору. І вони молодці», – заявила вона.

У свою чергу постійний представник України в Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко на засіданні Радбезу ООН заявив, що один з поранених російськими прикордонниками в Керченській протоці українських моряків у критичному стані. «Шість українських моряків поранені, троє з них важко, і відповідно до попередньої інформації, одна людина перебуває в критичному стані», – розповів він.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна