Повний «ігнор»: Трамп не хоче бачитися з Путіним на саміті G20 після агресії Росії в Керчі

28 Листопада 2018

У зв’язку з російською агресією проти українських моряків у Керчі президент Сполучених Штатів Дональд Трамп пригрозив Москві відмінити раніше заплановану зустріч з главою держави-агресора Володимиром Путіним. Пише видання «Медуза».

Трамп заявив про можливість скасування зустрічі з Путіним на платформі саміту G20 в Аргентині через конфлікт Росії та України в Керченській протоці. Про це американський лідер сказав у ході свого інтерв’ю виданню «Вашингтон Пост».

Наразі, за словами американського керманича, він очікує «вичерпного звіту» про інцидент від своєї команди із нацбезпеки, що і стане визначальним у його рішення, ігнорувати Путіна на з’їзді глав Великої двадцятки чи ні. Власне ж ставлення до останніх подій в Україні – нападу росіян на українських моряків і захоплення громадян України в полон – Дональд Трамп висловив так: «Можливо, я взагалі не проводитиму цю зустріч. Мені не подобається ця агресія…».

Відзначимо, що незадовго до того, як це інтерв’ю було опубліковане, речник Білого дому Сара Сандерс оголосила, що в її шефа заплановані двосторонні зустрічі з главами Аргентини та Росії, японським прем’єром і канцер кою Німеччини, а також робоча вечеря з президентом Китаю. Раніше зустріч Путіна з Трампом анонсувала також прес-служба Кремля.

Нагадаємо, саміт G20 відбудеться в аргентинській столиці Буенос-Айресі 30 листопада – 1 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які зміни відбудуться в тих областях України, де введено воєнний стан

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика