На Волині закривають школи на карантин через спалах грипу та ГРВІ

27 Листопада 2018

Рівень захворювання на грип та ГРВІ на Волині перебуває на неепідемічному рівні, притаманному для початку епідемічного сезону.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано понад 1 тисячу осіб. Про це повідомляють на сайті обласного лабораторного центру.

Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано в жодному районі області, хоча найвищий рівень захворюваності зафіксовано в Горохівському, Ковельському, Маневицькому, Камінь-Каширському районах та м. Луцьку.

Проте масового характеру набуло поширення інфекції  у Турійському районі, особливо серед дітей до 17 років. У зв'язку з цим на карантин закрили три школи та садочок.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано понад 1 тисяча осіб (четверта частина від запланованого обсягу), в т. ч. 175 дітей до 17років. Найактивніше долучились до вакцинації в Горохівському, Ківерцівському, Старовижівському районах та м. Луцьку.

Медики наголошують, що зробити вакцинацію можна в закладах охорони здоров’я за місцем проживання, попередньо придбавши вакцину в аптеці.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь