Збройні сили України - у повній бойовій готовності

26 Листопада 2018

В результаті військової агресії Російської Федерації в Азовському морі, Збройні Сили України приведені у повну бойову готовність.

За  повідомленням  прес-служби Міністерства оборони України, на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо введення правового режиму воєнного стану, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України віддав розпорядження щодо приведення з’єднань і частин Збройних Сил України у бойову готовність «повна».

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, Росія пішла на відверту агресію  в Азовському морі. Прикордонний російський протаранив рейдовий буксир ЗСУ. За повідомленням  командування ВМС України, рейдовий буксир ВМС ЗСУ та  два малих броньованих артилерійських катери планово і згідно з  міжнародними нормами переходили з одеського порту до порту в Маріуполі.

За заявою Федеральної служби безпеки РФ , військові кораблі України «неправомірно зайшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ» і продовжили рухатись в сторону Керченської протоки.

Вже під час виходу з Керченської протоки по українських кораблях прикордонні судна Росії відкрили вогонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт на Азові: українські кораблі захоплені російським спецназом (відео)

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна