Безстрокова акція протесту волинських євробляхарів: чого вимагають учасники? Фото

20 Листопада 2018

На Волині власники автомобілів на єврономерах перекрили трасу «Луцьк – Ковель». Акція протесту розпочалася о 9:00 та триватиме до того часу, поки депутати Верховної Ради не внесуть поправки до закону про розмитнення транспортних засобів.

Голова Волинського осередку ГО «Авто Євро Сила» Рустам Ельмурадов зауважив, що акція – це уже вимушений захід, для того щоб змусити Раду накласти вето на закони та прийняти поправки до них, аби кожному українцю було доступне розмитнення.

«Зараз, в тому вигляді, як воно є, розмитнення не є доступним для мешканців нашої країни. Цей закон наразі заблокований Юрієм Дерев’янко в комітеті. Сьогодні він повертається до сесійної зали на голосування», – пояснив активіст.

Рустам Ельмурадов наголосив, що мета акції – зробити так, щоб власників автомобілів на єврономерах почули у парламенті і прийняли цю, «хоча б одну, поправку від народу».

«Поправка полягає у тому, щоб зняли віковий коефіцієнт в розрахунку вартості на акциз. Якщо його скасують, це буде дуже добре і влаштовуватиме кожного українця», – наголосив чоловік.

З його слів, протестуватимуть люди, доки парламентарі не приймуть рішення на користь мітингувальників.

Участь у сьогоднішній акції взяли понад сто осіб. Деякі з активістів проводили роз’яснювальну роботу серед «бляхарів», котрі стоять у заторі, але поки не підтримали цю акцію.

Протестувальники розкинули намет та постійно ходять по пішохідному переходу у селі Княгининок, щодесять хвилин пропускаючи автомобілі, котрі їдуть трасою «Луцьк – Ковель».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Волинь