«Постригли налисо»: курсанта, який обікрав атовця на смертному одрі, відправили в армію

15 Листопада 2018

Курсанта Львівської військової академії, раніше відрахованого за крадіжку, відправили до армії. Про це пише видання «Zahid.net».

Керівництво Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершило службове розслідування у справі про крадіжку курсантом великої суми з банківської карти помираючого бійця АТО.

У Львові після гучного скандалу з престижного навчального закладу військового спрямування з ганьбою вигнали 20-річного курсанта і відправили служити в армію: хлопець переказав собі кошти із картки атовця, який на той момент був при смерті. Відрахувати і забрати до армії курсанта «сухопутки», який заплямував честь військового вишу, постановило начальство академії за результатами службового розслідування.

Нагадаємо, наприкінці жовтня курсанта Академії сухопутних військ звинуватили у крадіжці 3,5 тисячі гривень із банківської картки учасника АТО Олега Фоміна, який проходив лікування у Львові, та від отриманих тяжких травм помер. Зникнення коштів із карти чоловіка виявила вдова.

Курсант був другом померлого бійця, і, коли той лежав у госпіталі паралізований, доглядав за ним, робив масажі. Часто Олег просив товариша допомогти йому з банківськими операціями, тож курсант мав доступ до рахунка Фоміна.

Як повідомив у середу, 14 листопада, Zaxid.net т.в.о. начальника Нацакадемії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з морального та психологічного забезпечення Антон Миронович, 20-річного курсанта відрахували, після чого забрали до армії. Кошти, які він перевів із картки Олега Фоміна, повернуті дружині померлого бійця.

«У понеділок, 29 жовтня, службове розслідування було завершене і ми прийняли рішення з етичних міркувань його відрахувати. Він не достойний бути майбутнім офіцером. Після відрахування його перевели у 184-й навчальний центр у Старичеві, де він служить солдатом», – заявив Антон Миронович.

За даними Мироновича, Франківський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за фактом крадіжки, паралельне розслідування веде військова прокуратура Західного регіону. 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, львів