Сльози Божої Матері лікують серце, а червоний чай - нирки

14 Листопада 2018

Аркадій Чабанчук у свої 66 старається взагалі не вживати таблеток. Адже штучно створені препарати одне лічать, а друге калічать. Тож, замість труїти організм, чоловік рекомендує використовувати цілющі рослини, поповнювати організм запасами йоду та завдяки молитві оздоровлювати дух та душу.

Сльози Божої Матері – як бальзам для серця

– Я з дитинства ріс хворобливим хлопчиком, тому саме життя навчило мене шукати порятунку у природи, – розповідає пан Аркадій, що мешкає у волинському селі Новий Мосир. – От, до прикладу, візьмімо рослину із прекрасною назвою «Сльози Божої Матері». Легенда розповідає, що, коли Ісуса розіпнули на хресті, Діва Марія пішла світом плачучи. І де на землю падала сльозинка, там з?являлася травинка, що здатна лікувати людські серця. Що в тій легенді правда, а що вигадка – не знаю. Але лікувальні властивості цієї рослини фітотерапевти використовують уже багато століть. Особливо вона помічна від стенокардії (по-народному – грудної жаби) та інших серцевих захворювань.

Оскільки «Сльози Божої Матері» багаті на сахарозу, мінеральні солі та ефірні олії, крохмаль, гіркоти й білкові компоненти, то рослину використовують від кровотеч, бронхіту й астми, хвороб шлунка, коліту, циститу, пневмонії старечої слабкості, для відновлення після серйозних захворювань. Зварене на молоці коріння рослини (бажано молоде) допомагає від карбункулів.

Для приготування настоянки треба 1 ч. л. перетертих бульбин (завчасно помитих і почищених) залити склянкою окропу та 15 хв. настоювати. Вживається таку настоянку по півсклянки тричі на день перед їдою.

Коли ж готують відвар, то 1 ч. л. подрібнених бульбин заливають 400 мл окропу, тримають на водяній бані10 хв., коли схолоне – проціджують, уживають тричі на день перед їдою.

Але, наголошує Аркадій Чабанчук, настоянки та відвари необхідно ретельно проціджувати, аби в організм не потрапили маленькі часточки коріння й не спровокували запорів та розладів шлунка.

Зернята яблук допоможуть запобігти онко

– Ще один секрет нашого здоров?я – йод. Адже в наших регіонах його дуже мало у природі, – наголошує Аркадій Чабанчук. – Аби поповнити запаси йоду, потрібно вживати лише йодовану сіль. Але коли варите їсти, то соліть наприкінці (що довшій термічній обробці піддається йод, то менше корисних властивостей у ньому лишається). А ще я використовую такий метод поповнення організму йодом: відкриваю пляшечку з йодом і лишаю. Він у приміщенні випаровується, а людина ці випари вдихає.

До слова, цього року щедро вродили яблука. Так-от, коли ласуєте цим фруктом, не забувайте їсти й насінини: вони багаті як на йод, так і на вітамін В17, що запобігає раковим захворюванням. Єдине але: не переїжте! Споживати можна не більше від 10 – 12 зернят на добу, інакше є ризик отруїтися.

Півтора місяця пив каркаде – і позбувся камінців та піску

– Дуже хорошу лікувальну дію має також суданська роза, більш нам відома як каркаде. І я на власному досвіді в цьому переконався, – продовжує Аркадій Чабанчук. – Років із двадцять тому стали мене турбувати нирки. Направили мене зробити ультразвукову діагностику. «У вас дев?ять камінців у нирках та багато піску», – сказала лікар. Прийшов я додому. «Ну, все, – кажу, – треба купляти цемент, будемо фундамент заливати». – «Навіщо?» – здивувався зять. «Хату будувати, – сміюся. – Каміння є, пісок є. Чого марно добро пропадатиме?» А зять мені на те: «А ви попийте-но чаю каркаде». На той час я про цей напій уперше почув. Тож попросив дочку привезти мені з міста тієї суданської рози.

Смак цього екзотичного напою так сподобався панові Аркадію, що чоловік випивав по 5 – 6 кружок гарячого солодкого чаю на день. А коли через півтора місяця знову прийшов на УЗД, лікар обстежила пацієнта й запитує: «А ви власне з яким захворюванням прийшли?» Бо жодного камінця та піску у нирках уже не було.

– Я не міг повірити таким разючим результатам! – зізнається наш співрозмовник. – Бо камінці не просто вийшли: розчинилися і безболісно вийшли! Мало того, в мене з вух стала витікати сірка (а було чотири пробки!). А в додачу до оздоровлених нирок та вух я ще й кинув курити. Тож із тих пір, коли чую, що в котрогось зі знайомих проблеми зі здоров?ям, рекомендую щодня смакувати червоним чаєм. Кажу: «Перевірено на собі!»

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна